Werk

Ergens in 2006 is het begonnen: de eerste signalen dat het niet klopte. Die stem ergens ver weg achter in mijn hoofd, die telkens terugkwam. Die mij keer op keer vertelde dat het niet klopte wat ik deed. Helaas vertelde die stem er niet bij wat er niet klopte en wat ik dan wél moest gaan doen. Maar goed, daar is het dus begonnen. 

En nu, zoveel jaren later is mijn leven 180 graden omgekeerd. Of misschien wel precies hetzelfde gebleven, maar ben ik de dingen anders gaan bekijken.

 

‘When you change the way you look at things, the things you look at change’

 

In 2006 was ik nog planeconoom en ben ik via procesanalist, projectleider infrastructuur uitgekomen bij mindfulness trainer. Allemaal woorden die iets vertellen over mij, over wat ik gedaan heb, en wat ik doe. Maar tegelijkertijd helemaal niets zeggen over wie ik ben en waarom ik de dingen doe die ik doe.

Wat ik wel weet hierover is dat ik wel eens zeg: “vroeger toen ik nog werkte als planeconoom, procesanalist…”, waarmee ik wil zeggen dat ik nu nooit meer het gevoel heb dat ik werk. Voor mij betekent dat dat mijn huidige werk veel beter bij mij past. Dat het meer één voelt. Dat het klopt. Want die stem in mijn achterhoofd hoor ik niet meer.

Mindfulness en meer 

Mindfulness vormt de basis van mijn werk. Zo werk ik met veel plezier als coach bij het leefstijlprogramma Keer Diabetes Om van de stichting ‘Voeding leeft’. Dit inspirerende programma leert mensen met diabetes type 2 een andere leefstijl aan te nemen, waardoor medicatie vaak niet meer nodig is. 

Daarnaast ben ik als vaste trainer aangesloten bij het Banyan Centrum, onderdeel van Thermen Bussloo. Hier verzorg ik workshops en trainingen.  

Begin september 2019 mag ik mij ‘trainer@theworkplace’ noemen. Dit is een speciaal ontwikkelde mindfulness training aan de universiteit van Oxford voor managers en medewerkers. Het is een verkort programma waarmee mindfulness een plek verovert in het bedrijfsleven. 

Belangrijk voor mij

Ik geniet ontzettend van thuis zijn, samen met partner Ruud en dochter Eva. Daar laad ik op. Voor mijn balans is dat cruciaal. Daar kook ik, daar lees ik, kijk ik films en daar speel ik.

Over spelen: laatst had mijn dochter een groot huis van LEGO gekregen (of had ik het stiekem ook een beetje voor mijzelf gekocht ;-)). Samen zijn we daar dan dagen druk mee. Ik kan me verliezen in het samen bouwen. Dan vergeet ik de tijd en komen herinneringen van vroeger weer tot leven. Tijdens die uren wordt mijn creatieve brein aangezet tot ideeën.

Maar ik geniet ook van en met anderen: naar de sauna, kletsen met vriendinnen, samen eten, of lange wandelingen in de natuur.

Opleidingen en ervaring

– The Mindfulness Exchange (trainer@the workplace) (2019)

– Leefstijlcoach voor Keer Diabetes Om (2018)

– Mindfulness trainer Categorie I – See True (2015 – 2018)

– Kernteam TEDxApeldoorn en mini TEDx (2016 – 2017)

– Vippassana Stilteretraite 8 dagen (december 2016)

– Co-creatie geluksroute – editie Apeldoorn (2014 – 2015)

– HBO Medische Basis, School voor Homeopathie (2012 – 2013)

– DSM IV (2012)

– Stilteweek Zin in Zijn (2010)

– Experience week, Findhorn Foundation Schotland (2010)

– School of Life, Opleidinginstituut voor Levenstherapie (2008 – 2013)

– ITA Alfatraining Nederland (2007 – 2008)

– Training persoonlijke ontwikkeling (2002)

– Stageperiode 6 maanden Zuid Afrika (1997)

– HTS Ruimtelijke Ordening en Planologie (1993 – 1998)