Elk moment kun je opnieuw beginnen met goede voornemens!

"Mind your daily life"

Minder stress, piekeren en onrust? Meer balans en rust?

Eerstvolgende trainingen starten woensdag 8 en 22 mei

Mindfulness is een vorm van opmerkzame aandacht zonder oordeel, met vriendelijkheid en mildheid voor jezelf.

Tijdens de training leer je aandacht te richten op bijvoorbeeld je ademhaling of je lichaam, je stelt je meer open, zonder voorkeur voor wat er is. Mindfulness ontwikkel je door oefeningen die je in de training leert, maar ook in het leven van alledag, door iets gewoons met aandacht te doen.

Het toepassen van mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en een positieve veranderingen in je 'mindset'. Tevens verandert het de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

De cursus is geschikt voor iedereen die geinteresseerd is in mindfulness en bewuster leven. En daarnaast geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, stress of verschijnselen van burn-out, mensen die piekeren, of mensen met een aanleg voor het ontwikkelen van een depressie. Niet alleen helpt de methode om op een ontspannen manier met moeilijkheden om te gaan en minder te piekeren, het helpt ook om meer open te staan en meer van het leven te genieten.

Mindfulness is een echte training. Je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door het herhalen. Je ontvangt een digitale werkmap met achtergrond informatie en oefensuggesties. In de training leer je een nieuwe, bijzondere manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten.

Mindfulness zweverig? Integendeel: het is praktisch, toegankelijk en direct in het dagelijks leven toepasbaar en dat maakt dat mensen zich al snel beter in balans voelen.

Kijk voor startdata bij AGENDA

Trainingslocatie - @Happy Yogi

Totdat ik besefte dat ik een speelbal was geworden van mijn eigen gedachtenstroom

Vanmorgen tijdens mijn fietskoeriers ronde ontdekte ik iets belangrijks. Zo al fietsend tegen de wind in die behoorlijk koud en pittig was merkte ik dat ik aan het klagen en zeuren was tegen mijzelf, tegen de wind en tegen de zware pakketten in de bakfiets. En ik moest ook nog naar die klant die helemaal uit de route ligt, uiteraard precies zo gesitueerd dat ik niet eens profijt had van de wind die vooral aan de zijkant blies. Als die wind er maar niet was, als die pakketten maar wat lichter waren, als dit, als dat… zo gingen mijn gedachten, ik merkte dat ik boos werd en daardoor harder ging trappen, waardoor ik nog vermoeider raakte.

Totdat ik besefte… dat ik een speelbal was geworden van de omstandigheden en ik mijzelf liet meeslepen in mijn automatische gedachtepatronen met als gevolg: stress, onrust, frustratie en boosheid. Ik haalde de hele wereld erbij…

En net als wat ik mijn deelnemers in de mindfulness training dan leer: keer terug naar je ademhaling en omarm het huidige moment, zonder oordeel. Keerde ik op dat moment terug naar mijn ademhaling en glimlachte. Ik zag mijzelf ineens vechten tegen alle elementen waar ik geen grip op had en ook nooit zou hebben. De wind is wat hij is, de pakketten heb ik niet voor het uitkiezen en de klanten zullen echt niet verhuizen naar een plek waar altijd wind mee is…

Dus op dat moment omarmde ik de tegenwind, de zware pakketten en de klant die zo ver weg ligt. Feitelijk veranderde er niets, alleen mijn houding richting de omstandigheden veranderde. En werkelijk: het leek wel of ik vloog!

Mijn mindfulness - Stentor - januari 2016